Дослідження методів налаштування архітектури та алгоритмів навчання динамічно масштабованої нейромережі - Голубничий, В. А. (My University, 2023)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка моделі та програмної реалізації динамічно масштабованої нейронної мережі, тестове тренування та перевірка його якості за допомогою не тренувальних даних. У роботі пропонується принцип організації нейронної мережі, а також програмна реалізація алгоритмів функціонування згідно пропонованим принципам, що дозволяє гнучко налаштовувати розміри (кількість шарів та кількість навчальних ітерацій) та проводити дослідження пов'язані з нейромережами різних розмірів. У ході виконання роботи досліджені наявні знання та досягнення у побудові сучасних нейромереж, програмно реалізовані алгоритми їх побудови та розроблені методи ініціалізації нейромережі у залежності від параметрів її розмірів. Проведене тестування отриманої програмної реалізації шляхом тренування мережі та перевірка якості навчання на даних, які не були використані при тренуванні.
Keywords: нейронна мережа; розмірність; кількість шарів; штучна імунна система