Зв'язки між інноваціями та цифровізацією в ЄС: багатовимірний аналіз - Полозова, Т. В.; Шейко, І. А. (ХНУРЕ, 2025)
Вплив цифрових технологій на економічні показники та конкурентоспроможність розглядався у багатьох наукових дослідженнях і звітах міжнародних організацій. Європейський Союз ухвалює нормативні рішення, спрямовані на зміцнення конкурентоспроможності та стимулювання інноваційного розвитку в умовах глобальних викликів і ризиків. У цьому досліджені розглядається взаємозв’язок між показниками цифрового та інноваційного розвитку по країнам Європейського Союзу на базі статистичних даних Eurostat із використання Індексу цифрової економіки (DESI) та Європейського індексу інновацій (EU Scoreboard Innovation Index, EIS).
Keywords: цифрові технології; економічні показники; конкурентоспроможність; цифровий розвиток; інноваційний розвиток