Використання видавничої системи LaTeX для створення ілюстрацій у наукових роботах - Влащенко, Л. Г.; Дейнеко, Ж. В.; Нікітенко, О. М. (ТОВ «Друкарня Мадрид», 2023)
Результати будь-якого дослідження як наукового, так і дослідницького спрямування для кращого розуміння вимагають графічної інтерпретації. Пакети tikz та pgfplots видавничої системи LATEX за допомогою команд plot та addplot допомагають будувати графіки різноманітних функцій. Здійснено порівняльний аналіз побудови графіків за допомогою plot та addplot. Наведено приклади побудови різноманітних графічних об’єктів за допомогою пакетів tikz та pgfplots.
Keywords: LaTeX; ілюстрація