Вейвлет-когерентність як інструмент ретроспективного аналізу діяльності банків - Васюренко, О. В.; Ляшенко, В. В. (НАНУ, 2020)
Розглянуто можливість та доцільність застосування апарату теорії вейвлетів щодо проведення аналізу банківської діяльності. Визначено окремі етапи комплексного застосування різних інструментів з теорії вейвлетів щодо проведення аналізу діяльності банків на основі ретроспективних даних. Серед таких етапів відзначено розкладання початкових даних за їх апроксимуючими коефіцієнтами та коефіцієнтами деталізації, застосування вейвлет-когерентності. Зауважено про важливість проведення ретроспективного аналізу щодо розкриття прихованих взаємозв’язків у структурі даних, які визначають окремі аспекти банківської діяльності. Підкреслено переваги застосування інструментів теорії вейвлетів для аналізу діяльності банків на основі статистичних даних про їхню діяльність. Серед таких переваг виділено можливість як дослідження зв’язків між даними у часі та визначення їх глибини, так і виконання цього в одному дослідницькому вікні.
Keywords: вейвлет-когерентність; часові ряди; банківська діяльність