Оптимізація вибору варіанту побудови системи захисту інформації від атак при антагоністичній грі - Добринін, І. С.; Борова, М. П. (Системи озброєння і військова техніка. – 2018. – № 2(54). – С. 89-93., 2018)
У статті запропоновано використання математичного апарату теорії ігор для обґрунтування прийняття рішення щодо вибору варіанту побудови системи інформаційного захисту корпоративної мережі. Показано, що задача, яка розглядається, може бути віднесена до дуельної гри з нульовою сумою, гравцями якої є адміністратор мережі та потенційний зловмисник. Окреслені шляхи вирішення подібного класу задач з акцентом на ітеративний метод Брауна-Робінсон. Запропонований підхід щодо вибору засобів захисту базується на математичному апараті теорії ігор та дозволяє приймати рішення в умовах обмеженого бюджету підприємства.
Keywords: інформаційна безпека; антагоністична гра; вразливість; актив