Розробка системи автоматизації технологічного процесу сублімаційного друку - Сергєєв, В. А. (My University, 2025)
Об’єкт дослідження – контроль температури та вологості у приміщенні, де виконується сублімаційний друк на папері. Предмет дослідження – вплив температурного режиму та вологості на якість друку. Мета кваліфікаційної роботи – за допомогою інтернета речей, датчиків, контролерів, виконуючих пристроїв та програмного забезпечення досягнення оптимального мікроклімату у приміщенні, де виконується сублімаційний друк на папері. Методи дослідження та апаратура, що використовувались в роботі – вимірювання температури кімнатним термометром та вимірювання вологості гігрометром. У кваліфікаційній роботі досліджено влив зміни температури та вологості на сублімаційний друк. Для цього проведено комплексне дослідження, що включає аналіз технічних вимог, огляд сучасних систем дистанційного вимірювання температури і вологості та розробку концептуальної моделі керуючої платформи. Було сформовано структурну та функціональну основу платформи, а також обрані необхідні компоненти для її реалізації. Отримані результати роботи можна віднести до цілей сталого розвитку 9 «Промисловість, інновації та інфраструктура», а саме до пункту 9.4 «Сприяти прискореному розвитку високо- та середньо- високотехнологічних секторів переробної промисловості, які формуються на основі використання ланцюгів «освіта – наука – виробництво», та кластерного підходу за напрямами: «розвиток інформаційно-телекомунікаційних технологій (ІКТ); застосування ІКТ в АПК, енергетиці, транспорті та промисловості; високотехнологічне машинобудування».
Keywords: контроль температури; контроль вологості у приміщенні; мікроклімат; якість друку