Пристрій для тестування носового дихання - Аврунін, О. Г.; Семенець, В. В.; Журавльов, А. С.; Калашник, М. В.; Ященко, М. І. (My University, 2010)
Пристрій для тестування носового дихання, який містить послідовно з'єднані дихальну маску, датчик різниці тиску потоку повітря і мундштук, який відрізняється тим, що додатково вводяться зворотний клапан, датчики різниці тиску потоку повітря, датчик витрати повітря, аналого-цифровий перетворювач та ПЕОМ, при цьому зворотний клапан, датчики різниці тиску потоку повітря та датчик витрати повітря з'єднані з повітряним отвором дихальної маски, виходи датчиків різниці тиску потоку повітря та датчика витрати повітря відповідно з'єднані з першим, другим, третім та четвертим входами аналого-цифрового перетворювача, перший вихід та п'ятий вхід якого відповідно з'єднані з входом та виходом ПЕОМ.
Keywords: дихальна маска; тестування носового дихання