Дослідження методів перефразування коротких повідомлень для соціальних мереж - Свірчков, В. В. (My University, 2024)
Об'єкт дослідження – аналіз методів для перефразування повідомлень у соціальних мережах. Предмет дослідження – застосування існуючих алгоритмів штучного інтелекту для ефективного перефразування тексту. Мета роботи – дослідити та оцінити методи перефразування тексту в контексті соціальних мереж, виявити найбільш продуктивні підходи. Методи дослідження включають аналіз наукової літератури у сфері обробки природної мови, проведення експериментів із застосуванням різних алгоритмів перефразування, порівняння ефективності отриманих моделей. У ході дослідження було проведено глибокий аналіз існуючих технологій та методів перефразування тексту, з акцентом на обробку коротких повідомлень. Розглянуто основні виклики, пов'язані з точністю та збереженням семантичного змісту при перефразуванні. Експериментальна частина дослідження демонструє практичне використання різних моделей машинного навчання та алгоритмів штучного інтелекту для задачі перефразування. Особлива увага приділена перекладу, зміні стильового забарвлення та виправленню помилок. На підставі аналізу результатів експериментів сформульовані рекомендації щодо оптимізації процесу перефразування текстів у соціальних мережах, що сприятиме підвищенню якості комунікації між користувачами.
Keywords: перефразування; короткі повідомлення; обробка природної мови