Лазерні, оптико-електронні прилади та системи. Ч. 1. Лазерна інформаційновимірювальна техніка для задач військового призначення - Мачехін, Ю. П.; Гнатенко, О. С.; Курський, Ю. С.; Семенець, В. В.; Неофітний, М. В. (ФОП Панов, 2019)
В монографії на основі опублікованих матеріалів розглянуто сучасний стан розвитку систем, основаних на лазерах та опттико-електронних пристроях подвійного призначення, таких як далекоміри, гравіметри, анемометри, гіроскопи та методи лазерного охолодження частинок, що в майбутньому може бути застосовано для квантової криптографії. Для кращого сприйняття, в монографії освітлено фізичні принципи роботи стабілізованих лазерів за частотою їх конструкції: газові, твердотільні, чіп-лазери, нанолазери. Монографія розрахована на наукових співробітників, інженерно-технічних робітників, які займаються дослідженнями та розробкою, виготовленням лазерних пристроїв різного призначення. Також вона може бути корисна для аспірантів, студентів та курсантів відповідних спеціальностей вищих навчальних закладів при вивченні предметів пов’язаних з лазерною та оптико-електронною технікою.
Keywords: опттико-електронні пристрої подвійного призначення; лазер; лазерне ожолодження частинок