Дослідження методів створення системи багатомовного перекладу - Стебаєв, І. М. (My University, 2024)
Об’єктом дослідження є методи для багатомовного перекладу з використанням штучного інтелекту. Метою роботи є дослідження технологій та алгоритмів для багатомовного перекладу з використанням штучного інтелекту, які дозволяють оптимізувати процес перекладу. Використано методи числового моделювання та аналітичного обґрунтування. Проведено дослідження та аналіз методів для перекладу української мови. Досліджено методи «Збір і підготовка даних», «Нейронний машинний переклад (NMT)», «Архітектура моделі», «Навчання», «Точне налаштування», «Оцінка та показники» та інші. Розроблено алгоритм перекладу української мови. У результаті дослідження здійснена програмна реалізація системи для багатомовного перекладу з використанням штучного інтелекту
Keywords: великомовна модель; методи для багатомовного перекладу; нейронний машинний переклад (NMT)