Дослідження методів ранжування інформаційних гипотез в системах аналізу даних - Сарафанов, Р. Р. (My University, 2021)
Об'єкт – системи автоматичного аналізу суджень при обробці текстової інформації. Метою роботи є підвищення точності й рівня інтерпретації результатів при дослідженні суджень у текстах за рахунок розробки алгоритмів інтелектуального аналізу суджень на основі правдоподібного висновку. Методи дослідження – методи й алгоритми на основі правдоподібного висновку, призначені для створення програмних систем автоматичного аналізу суджень у тексті. Результат – отримані алгоритми , що допускають паралельну реалізацію й можуть бути використані як самостійне ПЗ для інтелектуального аналізу текстової інформації, так і в якості модуля інформаційно-пошукових систем.
Keywords: автоматичний аналіз суджень; корпус текстів; інтелектуальній аналіз; семантичний аналіз; машинне навчання