Проблематика побудови самоорганізуючих бездротових мереж - Харченко, Н. А.; Новак, В. В. (Міжнародний електронний науково-практичний журнал «WayScience», 2020)
Дротові комп'ютерні мережі з'явилися раніше і мають дуже високу швидкість і узгодженість з'єднання. Але останнім часом все більше пристроїв оснащується бездротовими модулями передачі даних, так як вони дозволяють користувачам вільно переміщатися в межах певної території. Також популярною послугою на сьогоднішній день є мобільний доступ в Інтернет. Тому паралельно розробці нових стандартів і технологій, що підвищують швидкість передачі даних йдуть дослідження нових принципів організації зв'язку. Одною з таких, що набирають популярність, є бездротова самоорганізуюча мережа.
Keywords: бездротовий модуль; швидкість передачі; ad-hoc мережа; бездротові мережі