До питання про визначення поняття «ринок праці»: погляд правника - Горобець, А. С. (Право, 2016)
У статті узагальнено теоретичні підходи до визначення поняття «ринок праці». Визначено характеристики національного ринку праці та його інфраструктури. Висвітлено діаметрально протилежні за змістом думки, які значною мірою пояснюють різні тлумачення самого поняття «ринок праці». // The article summarizes the theoretical approaches to the definition of the concept of "labor market". The characteristics of the national labor market and its infrastructure are determined. The diametrically opposite content of thought, which greatly explain various interpretations of the very concept of "labor market".
Keywords: ринок праці; праця; зайнятість населення; labor market; labor; employment of the population