Спосіб визначення ступеня тяжкості хворих на колоректальній рак кишечнику (КРК) - Вінник, Ю. О.; Жуков, В. І.; Висоцька, О. В.; Порван, А. П.; Фам, Т. Х. Ч.; Перепадя, С. В.; Моісеєнко, А. С. (ХНУРЕ, 2014)
Винахід належить до галузі медицини, а саме до онкології та стосується способу визначення ступеня тяжкості хворих на колоректальний рак кишечнику (КРК), згідно з яким у пацієнта у сироватці крові проводять визначення метаболічних маркерних показників обміну речовин: аспарагінової амінотрансферази, аланінової амінотрансферази, білірубіну, гамма-глутамілтрансферази, лужної фосфатази, глюкози, креатинфосфокінази, лактатдегідрогенази, сечовини, креатиніну, загального білка, магнію, фосфору, холестерину, альбуміну, заліза, потім на підставі формул дискримінантного аналізу,будують територіальну карту, за якою визначають прогноз формування та перебігу КРК.
Keywords: колоректальний рак кишечнику (КРК); кишечнику (КРК); онкологія