Спосіб передачі інформації - Цопа, О. І.; Свид, І. В.; Мальцев, О. С. (ХНУРЕ, 2016)
Спосіб передачі інформації полягає в тому, що випромінюють передавальною станцією запит на передачу, який приймають приймальною станцією. Визначають, за допомогою фазованої антенної решітки, просторове положення станції, яка випромінює дозвіл на передачу. Формують у напрямку цієї станції вузьку діаграму спрямованості, випромінюють приймальною станцією дозвіл на передачу, який приймають передавальною станцією. Формують та випромінюють інформаційний пакет передавальною станцією, який приймають, за допомогою вузької діаграми спрямованості приймальної станції. Декодують інформацію та випромінюють приймальною станцією підтвердження прийому інформації. Як сигнал запиту на передачу використовують широкосмуговий сигнал, база якого пропорційна коефіцієнту підсилення антени з вузькою діаграмою спрямованості.
Keywords: спосіб передачі інформації; передавальна станція; фазована антенна решітка