Спеціалізовані комп’ютерні засоби для забезпечення умов в операційній лікувального закладу - Тернющенко, О. О. (My University, 2025)
У магістерській роботі розглянуто питання розробки спеціалізованих комп’ютерних засобів для забезпечення оптимальних умов в операційній лікувального закладу. Проведено аналіз існуючих систем моніторингу та контролю параметрів мікроклімату, зокрема температури, вологості, чистоти повітря, освітленості та рівня кисню. Запропоновано інтегровану систему управління мікрокліматом на основі нечіткої логіки, що дозволяє забезпечити стабільні та безпечні умови для проведення хірургічних втручань. Розроблено алгоритми керування, архітектуру апаратного і програмного забезпечення, а також користувацький інтерфейс. Проведено моделювання та експериментальні дослідження ефективності системи. Отримані результати підтверджують доцільність впровадження розробленої системи для підвищення рівня безпеки та комфорту в операційних. Ключові слова: спеціалізовані комп’ютерні засоби, операційна, мікроклімат, нечітка логіка, моніторинг, автоматизація, управління.
Keywords: лікувальний заклад; мікроклімат; управління мікрокліматом