Теоретический анализ интенсивности радиационного шума в лазере на красителях с ламповой накачкой - Зарудний, О. А.; Басецький, В. Л. (ХНУРЭ, 2012)
Розглянуто фізичну модель генераційних процесів у рідинному лазері на барвниках із ламповою накачкою з урахуванням впливу підсиленого радіаційного шуму в активному середовищі. Отримані співвідношення для спектру та інтенсивності підсиленого радіаційного шуму забезпечують більшу точність розрахунків енергетичних характеристик лазерного випромінювача лідару
Keywords: лідар; лазер