Пруденційний нагляд за професійними учасниками фондового ринку та його врахування в корпоративному управлінні - Глібко, С. В.; Малай, Ю. С. (НДІ ПЗІР НАПрНУ, 2019)
Наукова робота присвячена дослідженню системи ризик орієнтованої моделі керування у професійних учасниках фондового ринку та запровадження пруденційного нагляду, тобто нагляду на основі ризиків. Автор проаналізував чинне законодавство та світові стандарти та зробив висновки. // The scientific work is devoted to the study of system risk oriented management model in professional stock market participants and introduction of prudential supervision, risk-based supervision. The author analyzed the current legislation and world standards and made the relevant conclusions.
Keywords: пруденційний нагляд; професійні учасники ринку капіталів; корпоративне управління; prudential supervision; professional stock market participants; corporate management