Выделение малоразмерных изображений объектов нерегулярного вида - Рубан, И. В.; Смеляков, К. С.; Осиевский, С. В. (НТУ "ХПИ", 2006)
З метою підвищення стійкості, адекватності і точності виділення малорозмірних зображень об’єктів нерегулярного вигляду в автоматичному режимі в роботі запропоновано підхід, який засновано на аналізі контрастності розглядаємих зображень відносно фону з використанням спеціального виду регіональних масок, адаптованих до параметрів форми аналізуємих об’єктів нерегулярного вигляду.
Keywords: малоразмерное изображение