Розроблення автоматизованої системи дистанційного контролю та моніторингу мікроклімата - Крамарова, В. О. (My University, 2022)
Об’єкт дослідження – процес дистанційним керуванням мікрокліматом автоматизованої системи. Предмет дослідження – автоматизована система управління мікрокліматом на базі Arduino Uno. Мета кваліфікаційної роботи – розробити і реалізувати автоматизовану систему, яка змозі автоматично підтримувати середовище системи в заданому кліматичному режимі. Методи дослідження – знайомлення та опрацювання джерел літератури, що стосуються даної теми, аналіз сучасних аналогів пристроїв контролю мікроклімату в теплицях, структурування отриманих результатів. У роботі проведено аналіз існуючих рішень автоматизації виробничого комплексу тепличного господарства. На базі проведеного дослідження розроблено програмний засіб віддаленого контролю мікрокліматом теплиці, який дозволяє здійснювати управління основними факторами, що сприяють зростанню рослин, зокрема, такими як освітлення і вологість ґрунту, провітрення системи та його температура. Також детально досліджена платформа Arduino Uno, її технічні можливості і особливості програмування вбудованого мікроконтролера. Результати кваліфікаційної роботи апробовані у статтях.
Keywords: ARDUINO UNO; датчик вологості і температури повітря; сенсор вологості ґрунту; транзистор; тактова кнопка; контроль мікрокліматом