Моделі компонент та трафіку мультисервісних комп'ютерних мереж - Ганзій, В. В. (My University, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є підвищення ефективності передачі даних у мультисервісних комп'ютерних мережах шляхом розробки моделей компонент та трафіку, а також методу перерозподілу трафіку. У ході виконання кваліфікаційної роботи розроблено математичну модель джерела трафіка, та, з її урахуванням, математичну модель трафіка ділянки мультисервісної мережі. Також запропоновано метод перерозподілу трафіка, що базується на пропорційному розподілі ресурсу. Він враховує результати моделювання процесу формування фрактального трафіку на вході критичної ділянки і дозволяє знаходити точку розподілу між службовим і інформаційним трафіком, що забезпечує пропорційний розподіл мережевого ресурсу.
Models of Components and Traffic of Multiservice Computer Networks
Keywords: мультисервісна компʼютерна мережа; трафік; фрактал; критична ділянка; віртуальний канал; пропускна здатність