Наноіндустрія як умова становлення інноваційного суспільства в Україні - Іванов, С. М.; Карасюк, В. В. (Право, 2015)
У статті проведений аналіз поняття нанотехнологій, позитивних і негативних сторін впровадження нанотехнологій, умов розвитку цих технологій в Україні. Розглянуто стан виконання державної цільової науково-технічної програми з нанотехнологій, проблеми розвитку та поширення нанотехнологій, наведені приклади підприємств України, які мають нанотехнологічні виробництва. Поставлене питання осмислення перспектив нанотехнологій для розвитку суспільства. // The article analyzes the concept of nanotechnology, positive and negative aspects of the introduction of nanotechnologies, the conditions for the development of these technologies in Ukraine. The state of implementation of the State Target Scientific and Technical Program with Nanotechnology, the problems of development and distribution of nanotechnologies, examples of Ukrainian enterprises with nanotechnological production are presented. The question of understanding the prospects of nanotechnology for the development of society.
Keywords: інновації; нанотехнології; наноіндустрія; державна програма; нанотехнологічні підприємства; суспільні відносини; innovation; nanotechnology; nanoindustry; state program; nanotechnological enterprises; social relations