Обґрунтування структури методу прогнозування й діагностування технічного стану радіотехнічних засобів - Артикула, А. Г.; Бритов, Д. М.; Крючков, Д. М; Титаренко, Р. В. (Чернігівський національний технологічний університет, 2020)
Аналіз останніх досліджень і публікацій з тематики, присвяченої контролю технічного стану (проведення технічного діагностування) радіотехнічних засобів (РТЗ) показав, що незважаючи на розкриття багатьох питань, що стосуються оптимізації складу і розміщення засобів діагностування, вдосконалення методик вимірювання параметрів і проведення відновлювальних ремонтних робіт, автоматизації процесів технічного обслуговування, відсутні практичні рекомендації щодо вирішення прогнозування технічного стану радіотехнічних систем рухомих об'єктів на заданий період. Запропонована узагальнена схема технічного діагностування та прогнозування РТЗ. Основними відмінностями схеми є введеня зворотніх зв'язків, що забезпечують оперативну зміну тестових і вимірювальних сигналів, засобів діагностування і контролю та наборів параметрів, що контролюються. У сукупності зазначені набори при зміні їх номенклатури згідно прогнозованого стану об'єкта становлять ВАНЧ системи, що відповідає за прогнозування. СУКТС доповнена модулями, які забезпечують вироблення прогнозів для управління технічним станом, тобто є системою управління технічним діагностуванням і прогнозуванням.
Keywords: контроль технічного стану; радіотехнічні засоби; технічне діагностування