Дослідження використання гнучких виробничих систем та їх класифікація - Берест, Б. Р. (ХНУРЕ, 2025)
У даній статті проведено дослідження особливостей використання гнучких виробничих систем (ГВС) у сучасній промисловості. Проаналізовано основні сфери їх застосування, визначено переваги впровадження ГВС у контексті підвищення ефективності виробництва, гнучкості та адаптивності до змін ринкових умов. Також представлено класифікацію гнучких виробничих систем за різними критеріями: ступенем автоматизації, типом продукції, характером управління.
Keywords: гнучка виробнича система; ГВС у сучасній промисловості; ринкові умови