Дослідження методу кодування без втрат сегментів зображення у бітовому форматі представлення - Калініченко, В. М. (My University, 2021)
Мета роботи – дослідження можливостей удосконалення існуючих методів стиснення зображень за рахунок кодування бітового опису сегментів зображень з використанням нерівновагових позиційних конструкцій. Проаналізовано існуючу проблематику ведення дистанційного зондування землі в умовах зростання обсягів даних, що фіксуються, та росту вимог до якості отримуваних зображень. Показано доцільність застосування методів кодування без втрат для рішення означеної проблематики. У зв’язку з цим доведено необхідність модифікації платформи JPEG. Досліджено метод кодування бітового опису сегментів зображення на базі нерівновагового позиційних конструкцій.
Keywords: кодування без втрат; дистанційне зондування Землі; jpeg-ls; loseless jpeg; кодове слово