Інформаційна технологія класифікації фрактальних часових рядів - Кіріченко, Л. О.; Булах, В. А.; Тавалбех, М. Ф.; Зінченко, П. П. (My University, 2020)
В роботі запропоновано інформаційну технологію класифікації часових рядів, що мають фрактальні властивості, на основі методів машинного навчання. Вибір методу класифікації та відповідного набору ознак ґрунтується на мультифрактальних і самоподібних властивостях часових рядів. Як приклад, на основі запропонованої інформаційної технології проведена бінарна класифікація реалізацій нормальних та атакованих трафіків.
Keywords: інформаційна технологія; класіфікація часових рядів; машинне навчання; фрактальні часові ряди