Дослідження компонентних моделей при реалізації проєктів з метою підвищення безпеки - Бутенко, П. В. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження є порівняння безпеки вебзастосунку та десктоп застосунку. Метою дослідження є розробка та впровадження компонентних моделей, які забезпечують надійний захист даних у системах, враховуючи специфіку різних типів реалізацій і сучасні вимоги безпеки. Використано мови програмування PHP та JavaScript, фреймворк Laravel, фреймворк Vue, фреймворк Electron. Проведено аналіз підходів до захисту даних під час передачі через REST API, включаючи використання гібридного шифрування на основі алгоритмів AES та RSA, а також інтеграцію проксі сервера для додаткового захисту даних. У результаті дослідження реалізовано компонентні моделі для забезпечення безпечної передачі та зберігання даних.
Keywords: компонентна модель; шифрування; кросплатформеність; десктоп застосунок