Фінансове забезпечення закладу вищої освіти за результатами наукових та науково-технічних робіт - Остапенко В. М. (My University, 2022)
Розглянуто показники науково-інноваційної діяльності, які керівник ЗВО має забезпечити при проходженнї державної атестації (якщо її немає) та підтримувати відповідні показники наукової діяльності ЗВО (якщо заклад віднесено до групи А) або підвищувати значення інтегральної оцінки з метою забезпечення входження ЗВО до вищої групи. Відповідно до методики оцінювання наукових напрямів закладів вищої освіти під час проведення державної атестації закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності сформовано систему показників оцінювання науково-технічної діяльності ІАУ. Під впливом глобальних трендів розвитку освіти активно йдуть процеси трансформації науково-технічної діяльності університету, що сприяє створенню інновацій, впливу на економічне зростання, вирішенню основних світових проблем. Основною метою розбудови законодавчого підґрунтя системи вищої освіти є створення ефективної системи управління і фінансування науки, орієнтованої на розвиток та інтеграцію в світовий науковий простір та на розбудову інноваційної екосистеми для перетворення креативних ідей в інноваційні продукти та послуги.
Keywords: Наукова діяльність ЗВО; фінансове забезпечення науково-технічної діяльності ІАУ; державна атестація