Метод кластеризації даних з використанням машинного навчання - Хануков, П. Д. (My University, 2022)
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження методів кластеризації даних за допомогою методів машинного навчання, зокрема карт Кохонена. У ході виконання кваліфікаційної роботи були вивчені карти Кохонена, що самоорганізуються. Розглянуті як класичні, так і модифіковані варіанти навчання мережі. Розроблене програмне забезпечення, що реалізує дані алгоритми. Проведені дослідження ефективності навчання модифікованих мереж Кохонена. Найкращі результати показав метод навчання мережі Кохонена з замкнутою решіткою.
Data Clustering Method Using Machine Learning
Keywords: карта Кохонена, нейронна мережа, машинне навчання, кластеризація