Правове регулювання діяльності наукового парку як суб’єкта національної інноваційної системи - Глібко, С. В. (Право, 2017)
Автором проаналізовано сучасні вимоги щодо розвитку національної інноваційної системи, які потребують удосконалення правового регулювання наукових парків, а також організаційно-правові форми та їх функції. Зроблено висновки стосовно необхідності внесення змін до існуючих нормативно-правових актів щодо визначення місця наукових парків не лише як об’єктів державної підтримки, але й як об’єктів національної інноваційної системи, які беруть участь у відповідних механізмах підтримки та розвитку інноваційної діяльності. // The author analyzes the current requirements for the development of the national innovation system, which require improvement of the legal regulation of science parks, as well as organizational and legal forms and their functions. Conclusions were made on the need to amend existing regulations to determine the location of science parks not only as objects of state support, but also as objects of the national innovation system, which participate in the relevant mechanisms to support and develop innovation.
Keywords: науковий парк; національна інноваційна система; технологічний парк; науково-технічна діяльність; інноваційна діяльність; science park; national innovation system; technology park; scientific and technical activity; innovation activity