Аналіз стійкості навігаційних систем БПЛА - Шум, А. В. (ХНУРЕ, 2024)
Мета роботи – визначення факторів впливу на навігаційні системи БПЛА, та узагальнення основних сучасних способів побудови систем управління маршрутом польоту БПЛА в автономному режимі. Об’єкт дослідження – системи керування рухом БПЛА. Предмет дослідження – навігаційні системи БПЛА. Метод дослідження – аналітичний. В роботі розглянуто конструктивну будову та різновиди безпілотних літальних апаратів (БПЛА), а також переваги та недоліки різних типів навігаційних систем БПЛА до фактору впливу радіоелектронних засобів РЕБ. Розглянуто типи радіоелектронних систем РЕБ, їх класифікацію та способи застосування для протидії БПЛА.
Keywords: беспілотний літательний апарат; бортова навігаційна система; радіоелектронна бородьба