Розроблення системи автоматизації для управління роботизованими механізмами з використанням штучного інтелекту - Давидов, Н. Д. (My University, 2025)
Об’єкт дослідження – навігація мобільних роботів. Предмет дослідження – параметри руху мобільних роботів. Мета роботи – підвищення точності навігації руху мобільного роботу для керування літаючими роботами, шляхом створення роботизованої платформи, що керується за допомогою штучного інтелекту. Методи дослідження – створення роботизованої платформи мобільного роботу та розроблення алгоритмів навігації, аналіз параметрів руху. На основі результатів виконаних досліджень розроблено принципову технологічну систему роботизованої платформи з можливостями виконання автоматизованих команд та рішень зроблених на основі результатів виконання алгоритмів штучного інтелекту. Впровадження розробленої технологічної системи надає можливість використання автоматизованих роботизованих платформ на основі дронів у пересувних роботах без прямого втручання людини.
Keywords: параметри руху; рух мобільних роботів; підвищення точності навігації; навігація