Моделювання вибору користувача в умовах обмежень холодного старту рекомендаційної системи - Сопун, А. І. (My University, 2024)
Мета дослідження - дослідити процес генерації рекомендацій для нових користувачів в умовах обмежень холодного старту. В результаті дослідження запропоновано аналіз системи рекомендацій в цілому, аналіз методу генерації системи рекомендацій, дослідження проблеми нового користувача, дослідження підходів до вирішення проблеми нового користувача т а вдосконалений метод генерації рекомендацій для нових користувачів в умовах обмежень холодного старту. Представлено методику використання, програмну реалізацію та експериментальну перевірку розробленого методу.
Keywords: показники подібності; холодний старт; рекомендаційні системи; демографічна фільтрація; методи колаборативної фільтрації; прогноз рекомендацій