Стенд балансування автомобільних і мотоциклетних коліс - Мамонтов, О. В.; Дзюндзюк, Б. В. (ХНУРЕ, 2014)
Стенд балансування автомобільних та мотоциклетних коліс складається з пружного елемента, елементів кріплення колеса, його повороту і фіксації під заданими кутами. Маточина встановлена на маятниковому важелі за допомогою шарнірного з'єднання з можливістю одночасного повороту відносно важеля навколо своєї осі і перпендикулярної їй осі, а також з можливістю одночасної фіксації при певних кутах повороту навколо цих осей.
Keywords: стенд балансування; незрівноваження мотоциклетних коліс; незрівноваження автомобільних коліс; дисбаланс ротора