Дослідження методів створення зв’язку 3D персонажа з реальними об'єктами - Кащавцев, М. В. (My University, 2022)
У даній роботі проведено аналіз робіт великих кінорежисерів, наведена актуальность теми застосовування VFX у сучасному світі, розглянуто методи створення спецеффектів, проведено аналіз створення різних фільмів де використовуються програмно-апаратні засоби створення зв'язку 3D персонажа з реальними об'єктами, розбрали види трекінгу, створили відео також створили відео реального об’єкту з 3D об’ектом. Провели перелік програм та апаратних засобів для використання у роботі.
Keywords: 3D та 2D графіка; відеозйомка; відеомонтраж; компьютерна графіка