Розробка цифрового зволожувача повітря з режимом інгаляції - Паненко, Р. В. (My University, 2024)
Об’єкт дослідження – цифровий зволожувач повітря з режимом інгаляції. Предмет дослідження – розробка та впровадження цифрових технологій для зволоження повітря та інгаляції. Мета роботи – розробка цифрового зволожувача повітря з можливістю інгаляції, що забезпечить ефективний контроль вологості повітря та створення оптимальних умов для інгаляцій. Методи дослідження – теоретичний аналіз літератури та публічних статей, експериментальний аналіз результатів розробки пристрою. У роботі детально описано процес розробки цифрового зволожувача повітря з режимом інгаляції та наведено результати виконаних досліджень, включаючи принципову схему пристрою та програмний код. Процес розробки представлено у кілька етапів. Висвітлено роль вологості та актуальність створення пристрою для її підвищення, а також ефективність парових інгаляцій для лікування захворювань дихальних шляхів. На основі цих даних було визначено загальний перелік компонентів, необхідних для реалізації приладу. Для основних компонентів пристрою розглянуто різні варіанти реалізації, описано загальні принципи їх роботи, переваги та недоліки. З урахуванням цих даних було обрано такі реалізації, які найбільш ефективно відповідають поставленим вимогам
Keywords: зволожувач повітря; цифровий контроль; інгаляція; мікроконтролер; датчик вологості