Метод R-функцій у задачах математичного моделювання фільтраційних течій - Подгорний, О. Р. (ХНУРЕ, 2018)
У роботі розглядається плоска задача стаціонарної безнапірної фільтрації у однорідному ізотропному недеформованому ґрунті. Для розв’язання тестової задачі фільтрації пропонується використовувати метод R-функцій. Відповідно до цього методу побудовано повну структуру розв’язку, для апроксимації невизначеної компоненти якої пропонується застосувати варіаційний метод Рітца.
Keywords: метод R-функцій; математичне моделювання фільтраційних течій; плоска задача стаціонарної безнапірної фільтрації; закон Дарсі; варіаційний метод Рітца