Алгоритми локалізації траєкторії транспортних засобів у відеопотокі - Супрун, О. О.; Котельніков, І. В. (ТОВ «Друкарня Мадрид», 2024)
Аналіз траєкторій руху транспортних засобів – одне з центральних завдань у галузі транспортного моніторингу. Інформація про траєкторії використовується системами інтелектуального відеоспостереження для комплексної аналітики дорожніх ситуацій: оцінка потоків руху транспортних засобів, аналіз їх патернів руху, детекція порушень правил дорожнього руху, виявлення аномалій.
Keywords: правила дорожнього руху; транспортний моніторинг