Методи фрактальної геометрії та нечіткої логіки,як основа математичного моделювання просторової організації туристичних поселень - Виклюк, Я. І. (ХНУРЕ, 2010)
Проведено аналіз досліджень у сфері фрактального моделювання урбанізованих територій. Розроблена методика моделювання форми та структури туристичних поселень на основі самоафінних фракталів у нечіткому імовірнісному полі.
Keywords: самоафінний фрактал; нечітка логіка; рекурсія; фрактальна розмірність; урбанізація