Розробка електронного комплексу зі створення наборів тривимірних моделей спеціального призначення - Ліхініна, Р. В. (My University, 2024)
Метою роботи є розробка електронного комплексу для створення тривимірних моделей приміщень за вимогами нормативної документації до приміщень спеціального призначення. Такий комплекс може бути використаний у багатьох варіантах реалізації задачі візуалізації принципів та стандартів розташування моделей об’єктів на території спеціалізованих приміщень. Функціями розроблюваного комплексу є наявність та можливість поєднання створених просторових моделей приміщень з наборами об’єктів із забезпеченням унікальності кожного створеного набору, та варіабельність отриманих результатів за умови обмеженої кількості використовуваних моделей та обмежень, накладених вимогами охорони праці щодо об’єктів, які розташовані у обраних приміщеннях. Було визначено вихідні дані, проведено аналіз завдання та досліджено стандарти охорони праці щодо вимог в межах операційного блоку. У результаті роботи було розроблено спеціалізований комплекс тривимірних об’єктів у середовищі тривимірного моделювання та успішно реалізовано розроблені сценарії компонування об’єктів всередині приміщення спеціального призначення. Комплекс задовольняє технічні та функціональні вимоги, поставлені до розробленого набору, а також відповідає вимогам стандартної документації щодо охорони праці.
Keywords: тривимірне моделювання; набір тривимірних об’єктів; модель приміщення