Дослідження моделей та методів прогнозування попиту на продукцію - Ганжила, Н. Б. (My University, 2025)
Мета роботи – дослідження методів та моделей прогнозування для автоматизованого визначення такого методу або моделі прогнозування, що забезпечує найточніший результат для кожного виду продукції окремо. З метою дослідження процесу прогнозування розглянуто основні методи та моделі прогнозування, що використовують для прогнозу попиту на продукцію, та визначено автоматизований спосіб вибору моделі або методу прогнозування, що надає найточніший результат для кожного виду продукції окремо. В ході кваліфікаційної роботи було розглянуто опис підприємства, бізнес-процес прогнозування, що виконують на підприємстві, недоліки цього процесу, інформаційні системи, що використовують для прогнозування попиту, методи та моделі прогнозування, сформульовано задачу автоматизованого способу визначення методу або моделі прогнозування для кожного виду продукції окремо, наданий теоретичний опис, виконане практичне вирішення поставленої задачі, спроєктовано систему прогнозування та експериментально перевірено запропоноване вирішення поставленої задачі.
Keywords: метод прогнозування; модель прогнозування; прогнозування попиту