Розробка системи керування екзоскелетом на базі мікроконтролера - Бордунов, О. А. (My University, 2025)
Об'єкт дослідження – активний екзоскелет. Мета роботи – розробити систему керування екзоскелетом на базі мікроконтролера Метод – аналітичний, експериментальний. Актуальність: сьогодні сучасні технології вдосконалюють всі сфери життя і діяльності людини. Окрім всього іншого, технології здатні вдосконалити поточні фізичні можливості або ж повернути втрачені. Один із способів – використання екзоскелетів – зовнішнього каркасу для тіла з приводами (активний екзоскелет) або без них(пасивний). Пасивні екзоскелети досить широко використовуються для полегшення роботи, що пов’язана з фізичними навантаженнями. Активні екзоскелети для такого використовуються значно рідше, проте частіше використовуються для реабілітації або відновлення втрачених фізичних можливостей, наприклад у людей з паралізованими кінцівками. Роботизовані (біонічні) екзопротези, на відмінну від екзоскелетів, є не каркасами, а замінниками відсутньої кінцівки (протезами), проте використовують схожі технології, принципи керування та приводи. Також екзоскелети мають перспективи у військовій справі. Тобто екзоскелети мають свою сферу застосування та перспективи, тому дана робота є актуальною
Keywords: екзоскелет; електроміографія; сервомотор; пневматика