Досвід правового регулювання звільнення працівників у випадку порушення законодавчих вимог із запобігання корупції у зарубіжних країнах - Кузьміна, К. О. (Право, 2015)
У статті проаналізовано досвід зарубіжних країн з питань правового регулювання звільнення працівників у разі порушення законодавчих вимог щодо запобігання корупції. Особливу увагу приділено досвіду таких країн, як: Республіка Бєларусь, Республіка Казахстан, Республіка Молдова та Литовська Республіка. Підкреслено, що за вчинення корупційних правопорушень та правопорушень, що створюють умови для корупції, винні особи несуть кримінальну, адміністративну, дисциплінарну та майнову відповідальність. // The article analyzes the experience of foreign countries on legal regulation of employees' release in case of violation of legislative requirements for the prevention of corruption. Particular attention is paid to the experience of countries such as: Republic of Belarus, Republic of Kazakhstan, Republic of Moldova and Lithuania Republic. It is emphasized that for the commission of corruption offenses and offenses that create conditions for corruption, guilty individuals are criminal, administrative, disciplinary and property responsibility.
Keywords: звільнення; корупція; запобігання корупції; відповідальність; зарубіжний досвід; зобов’язання; corruption; prevention of corruption; responsibility; liability; dismissal; foreign experience