Дослідження внутрішньоігрових алгоритмів монетизації з елементами ризику - Пасечнік, М. К. (My University, 2023)
Лутбокси – це форма монетизації відеоігор, формально подібна до азартних ігор. Існує занепокоєння, що доходи від лутбоксів непропорційно отримуються від невеликого відсотка осіб, які активно беруть участь у цьому, як у випадку з азартними іграми, що потенційно може призвести до фінансової шкоди. Об’єктом дослідження є алгоритми внутрішньоігрової монетизації з елементами ризику, а саме лутбокси. Метою роботи є дослідження відмінностей у різних алгоритмах внутрішньоігрової монетизації, створення покращеного та більш прозорого аналогу та дослідження проблеми феномену лутбоксів та діапазону витрат груп людей на них, на основі зібраних та існуючих комерційних даних.
Keywords: відеоігра; геймдизайн; діапазон витрат; лутбокси; монетизація; проблема азартних ігор; таксономія