WEB3 and Decentralized Applications. A Practical Look at Blockchain Development - Taran, A.; Sotnik, S. (NURE, 2026)
The work examines the concept of Web3 and decentralized applications (dApps) as a modern stage in the development of network technologies. The basic principles of Web3 functioning, the architecture of dApps and the role of blockchain as a decentralized infrastructure for executing program logic are analyzed. Particular attention is paid to the practical aspects of developing decentralized applications on the Ethereum and Solana platforms, in particular the use of smart contracts, development tools and the features of interaction with blockchain networks. The advantages and disadvantages of decentralized approaches are considered, as well as the main areas of application of Web3 technologies. The results obtained indicate the significant potential of decentralized applications in the formation of new models of digital interaction and software development. У роботі розглядається концепція Web3 та децентралізованих додатків (dApps) як сучасного етапу розвитку мережевих технологій. Проаналізовано основні принципи функціонування Web3, архітектуру dApps та роль блокчейну як децентралізованої інфраструктури для виконання програмної логіки. Особливу увагу приділено практичним аспектам розробки децентралізованих додатків на платформах Ethereum та Solana, зокрема використанню смарт-контрактів, інструментів розробки та особливостям взаємодії з блокчейн мережами. Розглянуто переваги та недоліки децентралізованих підходів, а також основні сфери застосування Web3-технологій. Отримані результати свідчать про значний потенціал децентралізованих додатків у формуванні нових моделей цифрової взаємодії та розвитку програмного забезпечення.
WEB3 та децентралізовані додатки. практичний погляд на розробку з використанням блокчейну
Keywords: Web3; decentralized applications; dApps; blockchain; smart contracts; децентралізовані додатки; блокчейн; смарт-контракти