Дослідження методів побудови рекомендацій в інформаційній системі міжнародної організації AIESEC для волонтерських стажувань молоді - Косячук, С. Л. (My University, 2025)
У роботі проведено аналіз предметної області та діяльності AIESEC, розглянуто платформи-аналоги та визначено їхні технічні обмеження. Досліджено основні методи рекомендацій: контентно-орієнтовані моделі, колаборативну фільтрацію на основі взаємодій та атрибутивну колаборативну фільтрацію. Розроблено інформаційну технологію рекомендацій для AIESEC, що охоплює модулі збору даних, формування профілів користувачів і проєктів, вибору рекомендацій та ранжування. Запропоновано гібридний метод, який поєднує контентний аналіз з двома видами колаборативної фільтрації, що підвищує точність добору проєктів для різних категорій користувачів. Проведена експериментальна оцінка підтвердила вищу точність і релевантність гібридного підходу. Розроблений метод може бути використаний як основа для впровадження рекомендаційної підсистеми в ІС AIESEС.
Keywords: AIESEC; колаборативна фільтрація; контентно-орієнтований метод