Механізми та моделі забезпечення QoS в мультисервісних IP-мережах - Грошев, А. С. (My University, 2023)
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження і аналіз основних понять, визначень, стандартизованих механізмів та моделей, які гарантують необхідний рівень якості обслуговування в мультисервісних IP-мережах. У ході виконання кваліфікаційної роботи наведені та обґрунтовані основні поняття, визначення та мережні характеристики якості обслуговування, проаналізовані стандарти ITU-T, механізми і відповідні їм технології та моделі забезпечення потрібної QoS у мультисервісних IP-мережах. Запропонована та обґрунтована загальна методика оцінки мережних характеристик якості обслуговування в мережах такого типу.
Mechanisms and Models for Providing QoS in Multiservice IP Networks
Keywords: QoS; Intserv; гарантоване обслуговування; Diffserv; диференційоване обслуговування; негарантована доставка; рек. ITU-T Y.1291; рек. ITU-T Y.1541; рек. ITU-T Y.1540; рек. ITU-T I.350; рек. ITU-T Е.800; якість обслуговування; NGN; IP-мережа