Методи управління якістю програмних проєктів на основі стандартів ISO - Соболь, О. Р. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження сучасних методів управління якістю програмних проєктів на основі міжнародних стандартів ISO, а також створення прикладного інструменту для збору, аналізу та візуалізації метрик якості. У ході виконання кваліфікаційної роботи було проаналізовано структурні підходи до побудови моделей якості програмного забезпечення відповідно до ISO/IEC 25010, вивчено процеси розробки та супроводу ПЗ згідно з ISO/IEC/IEEE 12207, а також вимоги до інформаційної безпеки, передбачені стандартом ISO/IEC 27001. Особливу увагу було приділено практичній реалізації системи моніторингу – інтерактивного дашборду, що дозволяє відображати метрики за категоріями якості, обробляти вхідні дані, формувати звіти, керувати параметрами оцінювання та обмежувати доступ через механізми автентифікації.
Software Project Quality Management Methods Based on ISO Standards
Keywords: модель якості; життєвий цикл; візуалізація; дашборд; валідація