Методи подання знань, засновані на обробці природно-мовних текстів та графів знань - Дмитрієв, Д. Ю. (My University, 2021)
Мета роботи – дослідження та використання методів подання знань на основі обробки природно-мовних текстів та графів знань. Методи роботи – методи інженерії знань, методи теорії графів, методи автоматичної обробки природно-мовних текстів, зокрема, сегментації речень, синтаксичний аналіз залежностей, тегування частин мови, розпізнавання сутностей, практична апробація результатів досліджень із застосуванням інтегрованого середовища розробки Jupyter Notebook, мови програмування Python. Результати кваліфікаційної роботи – в результаті проведених досліджень вирішено задачу порівняння та аналізу різноманітних методів побудови графів за допомогою методів обробки природно-мовних текстів. На основі проведених досліджень створено прототип програмного додатку.
Keywords: графи знань; обробка природно-мовних текстів; подання знань; python; rule–based matching