Теоретичні аспекти захисту комерційної таємниці на підприємстві - Полозова, Т. В.; Сеїдова, Г. М. (ХНУРЕ, 2021)
На сучасному етапі розвитку економічних відносин підприємницьку діяльність у нашій країні доводиться здійснювати в умовах мінливості бізнес-середовища. У зв’язку з цим виникає невпевненість в одержанні очікуваного кінцевого результату, а отже, зростає ризик, тобто небезпека невдачі, непередбачених втрат. Актуальність даного питання обумовлена тим, що у ринкових конкурентних умовах виникають проблеми, пов'язані з забезпеченням безпекою фізичних і юридичних осіб, їх майновою власністю, підприємницькою (комерційною) інформацією. Для захисту підприємницьких інформаційних потоків від різного роду ризиків використовуються як правові, так і спеціальні заходи, а в необхідних випадках комплексне їхнє застосування.
DOI: 10.30837/978-966-659-334-7
Keywords: комерційна таємниця; правова інформаційна система; підприємницька (комерційна) інформаційна система; спеціально-оперативна інформаційна система; ознаки комерційної таємниці; захист комерційної таємниці